Nieuwe recepten

Steak prijzen stijgen

Steak prijzen stijgen


Droogte heeft restaurants, consumenten zetten zich schrap voor het ergste

Wikimedia Commons/PetrK

Dankzij de droogte stijgen de steakprijzen in het hele land

De ergste droogte in het Midwesten in minstens 25 jaar heeft de prijs van rundvlees in het hele land aanzienlijk verhoogd, volgens de NY Post.

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw beweert dat 80 procent van de landbouwgrond in de regio is getroffen door een ernstige droogte, die de prijs van rundvlees op verschillende manieren beïnvloedt.

Ten eerste groeiden hectares maïs en sojabonen die in voorgaande jaren in veevoer zouden zijn veranderd, gewoon nooit. Dat verhoogde de totale prijs van voer, wat op zijn beurt veeboeren dwong om jonger, magerder vee te verkopen, dat minder vlees draagt. De grotere, vettere stukken hebben de voorkeur van steakhouses, en deze tekorten hebben nu al invloed op de prijzen in enkele van de meest beroemde steakhouses van het land.

Bij New York Peter LugerZo zijn de kosten van de New York Strip met 11 procent gestegen tot 46,95 dollar, en de meeste leveranciers schatten dat de gemiddelde prijs voor rundvlees in 2013 tot 20 procent zal stijgen.

Maar het zijn niet alleen de steakhouses die worden getroffen; je gemiddelde supermarktbiefstuk is ook in prijs gestegen, dankzij de droogte, samen met varkensvlees, gevogelte, eieren en zuivelproducten.


Ossenhaas Steak

Hoe u biefstuk kookt, hangt sterk af van de snit die u kiest. Top entrecote is altijd een favoriete steakkeuze, gewaardeerd om zijn stevige rundvleessmaak. De beste manier om entrecote te bereiden is op de grill. Maar in de pan aangebraden entrecote is ook uitzonderlijk, en u kunt de entrecote ook in de oven braden. Welke methode je ook kiest, onze kookinstructies en video leveren de malse en sappige steak waar je naar verlangt. Gebruik een vleesthermometer en je kunt er zeker van zijn dat je steaks tot in de perfectie bereid zijn!


Ribeye Steak

Om thuis een perfecte ribeye steak te bereiden hebben we drie belangrijke tips.

 1. Laat de steak 30 minuten rusten voordat je hem kookt. Hierdoor kan het vlees op kamertemperatuur komen en dus gelijkmatiger garen.
 2. Maak de pan HEET. Voor een goede, gekarameliseerde schroei moet je de olie en de koekenpan extreem heet zijn. Hoor je geen intens sissen direct na het toevoegen van de biefstuk, haal hem dan eruit en laat de pan nog wat langer opwarmen!
 3. Bestrijk de steak de laatste 5 minuten met boter. Boter zal aanbranden als je deze eerder toevoegt. Dit is precies de juiste hoeveelheid tijd om bruin en nootachtig te worden.

Kun je de biefstuk dichtschroeien en dan in de oven gooien? Of eerst braden en daarna dichtschroeien voor het serveren? Ja, beide methoden werken. Maar om heel eerlijk te zijn vinden we het toevoegen van een andere kookmethode overbodig.

Heb je dit recept gemaakt? Laat ons weten hoe je het leuk vond in de reacties hieronder.


De volledige aanwijzingen en afmetingen voor dit recept staan ​​in de afdrukbare receptenkaart hieronder.

Stap 1: Begin met het maken van je marinade of dry rub. Voor deze ribeye steaks heb ik een Texas Roadhouse steakkruiding gebruikt.

Stap 2: Wrijf je steaks aan alle kanten in, wikkel en bewaar in de koelkast voor minstens 30 minuten tot 2 uur.

Stap 3: Verwarm je grill voor tot 500 graden. U wilt dat uw grill lekker warm is.

Stap 4: Gooi je gekruide steaks op de grillroosters en laat gaar koken.

Nogmaals, dit is een ruwe gids, de volledige instructies voor dit Ninja Foodi Grill steakrecept staan ​​in de afdrukbare receptenkaart hieronder.

Combineer met wat komkommer-uisalade voor de ultieme kant.


Rundvlees staat weer op de grill en de verkoop stijgt ook

Na een decennialange daling hebben lage prijzen, sterke besteedbare inkomens en een voorzichtige duim omhoog voor de gezondheid van rood vlees ervoor gezorgd dat rundvlees weer opleeft.

Het is de gouden eeuw van vlees. (Foto: MICHAEL A. SCHWARZ, USA Today Network)

Terwijl barbecues in de achtertuin deze zomer beginnen, is één ding duidelijk: Amerikanen hebben geen rundvlees meer met rundvlees.

Dankzij lagere prijzen, meer besteedbaar inkomen en een behoedzaam duimpje omhoog van de wellnessgemeenschap, wordt het ooit verguisde vlees nu door veel shoppers en diners gezien als een ingrediënt in een uitgebalanceerd en zelfs trendy dieet.

Amerikanen aten in 2016 gemiddeld 55,6 pond rundvlees, vergeleken met 54 pond in 2015, volgens het ministerie van Landbouw. Dit komt na een decennium waarin de Amerikaanse rundvleesconsumptie met 15% kelderde.

Gedurende een groot deel van het decennium daalde het verbruik naarmate de kosten stegen. De prijzen van rundvlees stegen tussen 2006 en 2016 met 50%. Concurrerend vlees, zoals kip en varkensvlees, stegen ook in prijs, maar niet zo veel.

Nu is de gouden eeuw van vlees aangebroken.

"We staan ​​er nu veel beter voor dan in de tien jaar dat we de recessie doormaakten", zegt Altin Kalo, een econoom bij Steiner Consulting in Manchester, N.H.

Miljoenen studieleningen kunnen de komende maanden opschudden

Het groeiende fenomeen van maaltijdpakketten voor thuis wakkert de voedingsindustrie aan en zet supermarkten onder druk

Lucky Charms en lijgers: Zomerdrankjes proberen een dorst naar winst te lessen

Niet op het menu: calorieën tellen

De belangrijkste reden is dat de kosten van producenten dramatisch zijn gedaald voor grondstoffen zoals olie, die nodig zijn om vee te vervoeren, en maïs als voer.

De populariteit van Meat zal naar verwachting blijven stijgen, met een omzet in de VS die in vier jaar net onder de $ 100 miljard ligt, volgens het marktonderzoeksbureau Packaged Facts.

De burger beleeft een comeback, dankzij de opkomst van de ambachtelijke versie, die is doorgesijpeld naar de fastfood-industrie, zoals McDonald's nieuwe Signature Crafted Recipes. Ooit verbannen naar achtertuinen in het weekend, is barbecue een geheel eigen beweging geworden, compleet met toegewijde foodtrucks, stadsbrede festivals en de eretitel 'pitmaster'. Het roken van vlees is een competitieve kunstvorm geworden en schokkerig is trendy.

Omdat rundvlees goedkoper is geworden, hebben fastfoodrestaurants zoals McDonald's, Burger King en Wendy's meer speelruimte gekregen om kortingen te geven.

"Dat heeft het verkeer naar die jongens geleid", zegt Will Slabaugh, een analist bij Stephens, een financiële dienstverlener gevestigd in Little Rock, Ark. Daarom zie je drankjes en koffie in dollars bij McDonald's en $ 1,49 (kip)nuggets bij Burger King.'

Het trio van door hamburgers aangedreven restaurantketens ziet jaar op jaar een omzetgroei van 3% tot 5% in dezelfde winkel, terwijl het percentage van de bredere restaurantindustrie licht negatief is, voegde hij eraan toe.

Rundvlees mag dan het avondeten zijn, het is ook wat de winst voor kruideniers en vleesbedrijven drijft.

In de vleesafdelingen van supermarkten vinden shoppers lagere prijzen en meer variatie.

"De vraag is toegenomen (en) dat komt de retailers ten goede", zei David Livingston, een supermarktconsulent bij DJL Research in Wisconsin, eraan toevoegend dat winkels met vleessnijders nog meer te winnen hebben. "Dit zijn de soorten (diensten) die supermarkten onderscheiden van steriele big-box-winkels."

Brutomarges in bederfelijke waren - vers vlees, zuivel en producten kunnen oplopen tot 40% van de aankoopprijs, veel hoger dan voor verpakte goederen, meestal tot 20%, legde hij uit.

"Onze inzichten laten zien dat de vleesconsumptie licht groeit", zei Kroger-woordvoerder Kristal Howard, die weigerde specifieke verkoopinformatie te delen.

Ahold USA, met merken als Stop & Shop, Giant, Giant/Martin's en Peapod, wil evenmin de groeicijfers bespreken. John Ruane, de senior vice-president van verse merchandising van het bedrijf, zei alleen dat hun vleesafdelingen over de hele linie "inkooptrends zien die aansluiten bij de nationale vleesconsumptiestijging van +2,6 procent."

Bij Tyson Foods vertegenwoordigde b eef 38% van zijn omzet in fiscaal 2016, vergeleken met kip voor 30% en varkensvlees voor 11%.

"Het is een geweldige tijd om in de eiwitbusiness te zijn", zei Gary Mickelson, een woordvoerder van Tyson. "De stijgende vraag naar eiwitten heeft de afgelopen vijf jaar geleid tot een gestage toename van de vleesconsumptie in de VS."

De toename van vleesintensieve diëten, zoals paleo en keto, heeft ook Amerika's nieuwe liefdesaffaire met alles wat met koeien te maken heeft, op gang gebracht. Voorbij zijn de dagen van het afwijzen van vlees als een opwekker van een hartaanval of de ongekunstelde rups van Midden-Amerika. Nu is er een premiumsegment dat gasten opvrolijkt, dankzij hun toegenomen vraag naar biologisch en grasgevoerd rundvlees.

"Een tijdje was het 'Hé, misschien moet je gewoon cornflakes eten en wegblijven van de burger.' Na een tijdje beginnen de percepties te veranderen," zei Kalo. "Nu gaat het meer om de suiker."

In de afgelopen drie jaar heeft Michael Curry uit Bismarck, N.D., de hoeveelheid vlees die hij eet verhoogd. Rundvlees - of het nu gaat om steaks, gehaktbrood, hamburgers, stoofschotels of stoofschotels - is nu elke avond zijn avondeten en soms ook zijn lunch.

"Ik probeer gezonder te leven en wat gewicht te verliezen. We hebben vier jongens en zoals je je kunt voorstellen, hebben ze eiwitten nodig", zei de 48-jarige assistent-directeur marketing aan de University of Mary, een particuliere christelijke universiteit .

Curry heeft onlangs besloten om over te stappen op grasgevoerd rundvlees en heeft met vrienden gechipt om een ​​geslachte koe te kopen. Hun helft kostte $ 900, inclusief verwerking, en zal naar verwachting een jaar meegaan.

"Amerikanen houden van hun vlees, maar ik vraag me af hoeveel ervan gewoonte is versus hoeveel ervan een bewuste keuze is", zei hij. 'Is het zoals honkbal? Zit het bij wijze van spreken in ons bloed?'


Zijbalken

Hoofden en voeten

Als je ooit in Europa hebt gewinkeld, is het je opgevallen dat kalverenpoten bij de plaatselijke slagers worden uitgestald en kippen worden geleverd met hun kop en poten eraan. Hoeven, voeten en koppen zijn de meest gelatineuze delen van het dier en brengen hoge prijzen op in traditionele economieën. In feite exporteert Tysons de poten van Amerikaanse kippen naar China. Joodse folklore beschouwt de toevoeging van kippenpoten als het geheim van succesvolle bouillon.

Het is moeilijk om deze items in Amerika te vinden. Aziatische en Latijns-Amerikaanse markten dragen soms hele vogels en sommige slagers in etnische buurten dragen kalfspoten. Als u vriesruimte heeft, kunt u bevroren kippenpoten en kalverenpoten in bulk kopen bij vleesgroothandels die zich richten op de restauranthandel. Laat de slager de kuitvoeten in blokjes van 2,5 cm snijden en verpakken in zakken van 1 liter. Gebruik voor de meest bevredigende resultaten 2-4 kippenpoten voor kippenbouillon en ongeveer 2 pond stukken kalfspoten voor een grote pot runderbouillon.

Basissausen

Vleessauzen worden gemaakt van bouillon die op de een of andere manier is gearomatiseerd en verdikt. Als je eenmaal de techniek voor het maken van sauzen hebt geleerd - heldere sauzen of dikke jus - kun je de receptenboeken negeren en je laten leiden door je verbeeldingskracht.

Reductie Sauzen worden geproduceerd door het snel koken van gelatineuze bouillon om een ​​dikke, heldere saus te produceren. De eerste stap is om de gestolde vleessappen in de braadpan of koekenpan te “deglaceren” door toe te voegen 1/2 kop tot 1 kop wijn of cognac, breng aan de kook en roer met een houten lepel om het panvocht los te maken. Dan toevoegen 3 tot 4 kopjes bouillon, breng aan de kook en schuim af. (Gebruik kippenbouillon voor kipgerechten, runderbouillon voor rundvleesgerechten, enz.) De saus kan nu op smaak worden gebracht met een willekeurig aantal ingrediënten, zoals azijn, mosterd, kruiden, specerijen, vers sinaasappel- of citroensap, natuurlijk gezoete jam, knoflook, tomatenpuree, geraspte gember, geraspte citroenschil, kokosroom, volle kokosmelk of gecultiveerde room. Laat de saus krachtig koken, onbedekt, tot minstens de helft, of tot de gewenste dikte is bereikt. U kunt ongeveer toevoegen 1-2 theelepels gelatine om een ​​betere verdikking te bevorderen, hoewel dit moet worden vermeden door mensen met MSG-gevoeligheden (omdat gelatine kleine hoeveelheden MSG bevat). Een andere manier om in te dikken is door te mixen 2 eetlepels arrowroot poeder met 2 eetlepels water. Voeg dit beetje bij beetje toe aan de kokende saus tot de gewenste dikte is verkregen. Als de saus te dik wordt, verdun dan met een beetje water. De laatste stap bij het maken van saus is proeven en toevoegen zeezout indien nodig.

Jus wordt verdikt met bloem in plaats van door reductie. Ze zijn geschikt voor vlees zoals gebraden kip en kalkoen, die tijdens het koken veel vet in de pan druppelen. Na het verwijderen van het braadgevogelte en het braadrek, zet u de pan op een brander. Je zou op zijn minst moeten hebben 1/2 kopje goede vetdruppels— zo niet, voeg dan wat boter, ganzenvet of reuzel toe. Voeg over . toe 1/2 kop ongebleekt meel toe aan het vet en kook op middelhoog vuur gedurende enkele minuten, onder voortdurend roeren, tot de bloem lichtbruin wordt. Toevoegen 4 tot 6 kopjes warme bouillon, breng aan de kook en meng goed met het vet-bloemmengsel met een draadgarde. Zet het vuur lager en laat een minuut of 10 sudderen. Controleer op smaakmakers en voeg indien nodig zeezout en peper toe. Je mag ook toevoegen kruiden, room, boter, volle kokosmelk of kokosroom.


Recept Samenvatting

 • 1 ½ pond ronde steak
 • 2 eetlepels plantaardige olie
 • 1 groene paprika
 • 1 (29 ounce) blik tomatenblokjes
 • 4 eetlepels maizena
 • 1 blokje runderbouillonblokje
 • ¼ kopje sojasaus
 • ½ theelepel knoflookpoeder
 • ½ theelepel gemalen zwarte peper
 • ½ theelepel gemalen gember
 • 2 kopjes water
 • 1 kop witte rijst
 • 2 kopjes water

Snijd eventueel vet van ronde biefstuk en snijd het vlees in dunne reepjes van 2 tot 3 inch. Verwijder de zaadjes en het klokhuis van de groene paprika en snijd in dunne reepjes van 3 inch.

Voeg in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur olie toe en kook het vlees tot medium rood, voeg paprika toe en blijf koken tot het vlees bruin is.

Zet het vuur laag om te laten sudderen en voeg tomaten, sojasaus, knoflookpoeder, zwarte peper en gember toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen.

Los het edelmetaalblokje en het maïszetmeel op in 2 kopjes water en roer goed voordat je het aan het sudderende rundvlees toevoegt. Dek af en laat 10 minuten sudderen, af en toe roeren, tot de saus lijkt op de consistentie van jus. Haal van het vuur en serveer op een bedje van rijst.

Rijst koken: Breng in een pan 2 kopjes water aan de kook. Roer er 1 kopje rijst door. Dek af en zet het vuur lager. Laat 20 minuten sudderen.


De duurste biefstuk ter wereld is 15 jaar gerijpt

Als je langs een leuke slagerij in je buurt gaat, zul je waarschijnlijk gerijpte rib-eyes en porterhouse-steaks tussen de één en twee maanden oud vinden. Een slager van de zesde generatie uit Noordoost-Frankrijk zou echter spotten bij het horen van die babysteaks. Oké, misschien zou hij niet spotten, maar hij zou je zeker vertellen over zijn eigen oude cote de boeuf, die dateert van vóór de allereerste iPod. Zo ver kunnen we nauwelijks terugdenken.

Met behulp van een methode die door zijn vader en grootvader is bedacht, blaast Alexandre Polmard met snelheden van bijna 120 kilometer per uur en temperaturen van -45 graden Fahrenheit lucht over zijn steaks die zijn gesneden uit zijn Blond Aquitane-vee, waardoor het vlees gaat 'chiberneren'. x201D En Polmard laat ze tot 15 jaar overwinteren. Volgens chef Fabrice Vulin van Caprice in Hong Kong (een van de weinige restaurants waar Polmard zijn gewaardeerde vintage steaks aan verkoopt), is het resultaat een steak waar je nauwelijks een mes voor nodig hebt.

CNN haalde Polmard in die zijn scharrelvee volledig tentoonstelde. Hij bouwt zelfs een nieuw slachthuis dat slechts vier koeien per dag zal slachten. De slager vertelde CNN: "Hier zijn [de koeien] in de open lucht, levend in bossen en op parken. Er zijn schuilplaatsen die ze kunnen bezoeken als het regent of sneeuwt. Het is echt een vijfsterrenaccommodatie.”

Gezien het prijskaartje hopen we van wel. Een vintage ribsteak uit 2000 kost $ 3200. Maar veel mensen vinden het de kosten waard. Er is momenteel geen vlees beschikbaar op de website van Polmard en de wachtlijst is naar verluidt maanden voor de mogelijkheid om wat te kopen. Als je in Parijs bent, kun je langsgaan bij zijn winkel aan de Rue de l�ye. Anders moet je op zoek naar restaurants die het gewaardeerde vlees serveren. En voor iedereen die wordt afgeschrikt door het idee om een ​​biefstuk te eten die meer dan tien jaar oud is, biedt Polmard veel vlees dat de meer typische 28-56 dagen heeft gerijpt. Maar kom op jongens, als je een oude steak gaat krijgen, ga er dan voor.


Vrijwaring

Registratie op of gebruik van deze site betekent acceptatie van onze gebruikersovereenkomst, privacybeleid en cookieverklaring, en uw privacyrechten in Californië (gebruikersovereenkomst bijgewerkt 1/1.21. Privacybeleid en cookieverklaring bijgewerkt 1/1/2021).

© 2021 Advance Local Media LLC. Alle rechten voorbehouden (Over ons).
Het materiaal op deze site mag niet worden gereproduceerd, gedistribueerd, verzonden, in de cache worden opgeslagen of anderszins worden gebruikt, behalve met de voorafgaande schriftelijke toestemming van Advance Local.

De communityregels zijn van toepassing op alle inhoud die u uploadt of op een andere manier naar deze site verzendt.