Ongewone recepten

Op het platteland gebakken Cauli-steaks met roomjus

Op het platteland gebakken Cauli-steaks met roomjus


Hier is een recept dat heerlijk gebruik maakt van de hele bloemkoolkrop: nadat je twee prime-steaks vanuit het midden van de kop hebt gesneden, stoom je de afsnijdsels en mengt ze tot een dikke, romige bloemkoolroomjus die over de land gebakken steaks. Je hebt waarschijnlijk meer jus dan je nodig hebt, dus bewaar de restjes. Gebruik verwarmde jus als bindmiddel voor een ovenschotel, schep het over eieren of probeer het als basissaus voor fettuccine Alfredo (voeg gewoon geraspte Parmezaanse kaas toe). Gebruik voor een veganistische versie van het gerecht ongezoete notenmelk in plaats van zuivelmelk en een paar eetlepels veganistische mayonaise in plaats van het ei.

Hoe het te maken

Stap 1

Snoei de buitenste bladeren weg van de bloemkool. Snijd het hoofd in de lengte doormidden; snijd een 2,5 cm dikke "steak" van elke bloemkoolhelft. Zet steaks opzij.

Stap 2

Snijd de resterende bloemkool (ongeveer 12 ons) in kleine stukjes. Plaats in een pan met 1/2 kopje water en knoflook; breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur laag tot middelhoog, dek af en kook 15 minuten of tot het heel zacht is. Haal van het vuur; laat staan ​​terwijl u steaks bereidt.

Stap 3

Leg ondertussen maizena in een ondiepe schaal. Combineer 2 eetlepels melk en ei in een andere ondiepe schaal. Combineer bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder en 1/2 theelepel peper in een derde ondiepe schaal. Bagger een bloemkoolsteak in maizena; schud het teveel af. Doop in het eimengsel; bagger in bloemmengsel, overtollig afschudden. Herhaal met andere bloemkoolsteak. Gooi het resterende maizena, het eimengsel en het bloemmengsel weg.

Stap 4

Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg 2 eetlepels olie toe; wervelen om te coaten. Voeg bloemkoolsteaks toe aan de pan; kook 4 tot 5 minuten of tot ze bruin zijn aan de onderkant. Haal de steaks uit de pan met de bruine kant naar boven. Voeg de resterende 1 eetlepel olie toe aan de pan; wervelen om te coaten. Leg de steaks terug in de pan, met de bruine kant naar boven; kook 4 tot 5 minuten of tot ze bruin zijn aan de onderkant. Bestrooi gelijkmatig met 1/4 theelepel zout.

Stap 5

Giet gestoomde bloemkoolstukken af; plaats in een blender. Voeg 1/2 kopje melk toe, resterende 1 theelepel peper en resterende 1/4 theelepel zout. Mix tot een heel gladde massa. Serveer over bloemkoolsteaks.


Bekijk de video: Gerookte en gegrilde bloemkool van de BBQ